sint-jakobsvruchten-met-zeekraal
Snipper de sjalot en stoof die aan in een flinke klont boter. Snipper intussen de peterselie heel fijn.
Voeg, als de sjalot glazig is, de witte wijn en de fijngehakte peterselie toe. Stoof een paar minuten en voeg wat limoensap toe.
Bak de zeekraal heel kort in een andere pan. Kruid met flink wat peper en een beetje zout (zie tip).
Bak de sint-jakobsvruchten 2 minuten aan elke kant in een klontje boter. Kruid met zout en peper.
Lepel eerst het sausje in diepe borden, leg er dan de zeekraal bij en schik de sint-jakobsvruchten erbovenop.
Tip!
Zeekraal hoef je niet echt te stoven, het is voldoende dat deze goed wordt opgewarmd. Als je zeekraal te lang laat stoven, wordt hij namelijk donker, minder aantrekkelijk en minder smakelijk.
'Zacht, smeuïg en vol van smaak.'
- 6 sint-jakobsvruchten
- 100 g zeekraal
- 1 sjalot
- echte boter
- sap van 1 limoen
- 1 groot glas witte wijn
- 1 handvol krulpeterselie
Werk
7 min
Gaartijd
12 min