pikante gebakken rijst met broccoli en wortelen (Solo)
02-02-2016 11:13
Link : https://www.solo.be/nl/recepten/pikante-gebakken-rijst-met-broccoli-en-wortelen/
INGREDIËNTEN
- 1 Knorr Bouillonketeltje GroentenVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 250 g langgranen rijst, bv. basmati of jasmijnVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 broccoliVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 wortelenVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 3 pijpajuinenVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 stukje verse gemberVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 2 teentjes knoflookVoeg toe aan je boodschappenlijst
- 1 chilipeperVoeg toe aan je boodschappenlijst
TIP
Roer de rijst niet tijdens het koken, want dat kan zetmeel vrijmaken waardoor ze aan de pan blijft plakken.
BEREIDINGSWIJZE
- Bereid het Knorr bouillonketeltje Groenten in 500ml water in een pan. Voeg rijst toe en laat het geheel koken. Laat lichtjes sudderen gedurende 15 minuten tot de bouillon geabsorbeerd is. Haal van het vuur, schud even om en bedek het.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes. Snijd de wortelen en pijpajuinen. Rasp de gember en look of snijd ze fijn. Snijd de chilipeper. Vermijd contact met de ogen. Roerbak de groenten in een diepe pan in 2 eetlepels margarine op een matig vuur gedurende 7-10 minuten. Laat de groenten lichtbruin bakken. Voeg de look, chili en gember toe en roerbak gedurende 3-4 minuten.
- Voeg de gekookte rijst toe en bak het geheel op een sterk vuur gedurende 5-7 minuten. Doe de pijpajuin erbij en bak verder gedurende 2 minuten. Dien onmiddellijk op.