Mediterrane groentenschotel

23-04-2018 09:51

 

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 à 3 grote tomaten
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 aubergine
  • 2 rode uien
  • 6 lepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Gedroogde rozemarijn
  • Provençaalse kruiden
  • Peper en zout

Instructies

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette, tomaten, zoete aardappel en aubergine in schijfjes van ongeveer 0,5 cm. Snijd de rode ui in ringen.

Neem een ovenschaal. Ik heb gebruik gemaakt van bakpapier omdat ik dit persoonlijk gemakkelijker werken vind. Het is nu eenmaal een luie dag dus ik wil nadien ook zo weinig mogelijk afwassen! Je kan ook gewoon de ovenschaal invetten en de groenten zo in de ovenschaal leggen.

Meng de 6 eetlepels olijfolie samen met een geperst teentje knoflook. Mix de knoflook en de olijfolie kort in een blender of mix even met een handmixer.

Dresseer de groenten in een ovenschaal en zet alles mooi rechtop achter elkaar zodat er een mooie rij ontstaat. De aubergine en courgette schijfjes wrijf ik een beetje in met de knoflookolie alvorens in de ovenschaal te plaatsen.

Kruid af met rozemarijn, Provençaalse kruiden, peper en zout. Indien je gebruik maakt van verse rozemarijn, kan je enkele takjes tussen de groenten steken. Dit zal tijdens het bakken een heerlijk aroma afgeven. Ik had geen verse rozemarijn in huis dus is het dan maar gedroogde rozemarijn geworden. Giet de resterende knoflookolie over de mediterrane groenteschotel. Zet de mediterrane groenteschotel in het midden van de oven en bak ongeveer 40 minuten. Halverwege de baktijd zal de zoete aardappel hier en daar een bruin randje vertonen. Dit kan je eenvoudig oplossen door een vel bakpapier op de mediterrane groenteschotel te plaatsen.

Serveer eventueel met een stukje vlees of wat couscous! Deze mediterrane groenteschotel is ook perfect om te serveren bij een barbecue als bijgerecht

 

link : 

https://www.spoonful-of-happiness.be/mediterrane-groenteschotel/