gevulde paprika's met tomatensaus (libelle)

02-02-2016 10:51

 

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g gehakt
  • 4 paprika's (2 rode en 2 groene)
  • 240 g basmatirijst
  • 1 sjalot (gesnipperd)
  • 1 chilipeper (gesnipperd zonder zaadjes)
  • 2 teentjes knoflook (gesnipperd)
  • 1 kl komijnzaad
  • 2 el gehakt peterselie
  • olijfolie
  • 500 ml tomatenpassata
  • 200 ml droge, witte wijn
  • 1 ui (gesnipperd)
  • ½ bosje basilicum
  • 100 g rucola
  • snuifje cayennepeper
  • peper
  • zout
 
 

Bereidingswijze

1

Kook de rijst gaar in gezouten water.

2

Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Meng het rauwe gehakt met de rijst, komijnzaadjes, chilipeper en knoflook. Voeg de peterselie toe en kruid nog met peper en zout.

3

Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de paprika’s met derijstvulling en leg ze in een ingevette ovenschotel.

4

Fruit de ui aan in wat olijfolie, blus met de witte wijn en voeg de passata en gesnipperde basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat even inkoken. Schenk de saus rond de paprika’s en zet gedurende 20 minuten in de oven. Lekker met rucolasla.