st. jacobsnoten met zeekraal (Pascale Naessens)

26-01-2016 09:55

 

 

Link : http://www.purepascale.com/nl/sint-jakobsvruchten-met-zeekraal

 

 

Ingrediënten

  • 6 sint-jakobsvruchten
  • 100 g zeekraal
  • 1 sjalot
  • echte boter
  • sap van 1 limoen
  • 1 groot glas witte wijn
  • 1 handvol krulpeterselie

Bereiding

Snipper de sjalot en stoof die aan in een flinke klont boter. Snipper intussen de peterselie heel fijn.

Voeg, als de sjalot glazig is, de witte wijn en de fijngehakte peterselie toe. Stoof een paar minuten en voeg wat limoensap toe.

Bak de zeekraal heel kort in een andere pan. Kruid met flink wat peper en een beetje zout (zie tip).

Bak de sint-jakobsvruchten 2 minuten aan elke kant in een klontje boter. Kruid met zout en peper.

Lepel eerst het sausje in diepe borden, leg er dan de zeekraal bij en schik de sint-jakobsvruchten erbovenop.

 

 

—————

Terug