Courgette pasta in de oven

16-06-2016 08:31

Courgette pasta uit de oven .

 

 

Ingrediënten voor 4 personen
3 courgettes
1 rode paprika
1 ui
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
500 ml passata (=gezeefde tomatensaus)
1 bol buffel mozzarella
Parmezaan
Handje verse basilicum
2 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Was de courgettes en draai er met een spirellisnijder sliertjes van. Ik heb deze  (alleen kocht ik hem voor de helft in Australië).

Leg de courgette pasta in een vergiet en strooi er wat zout overheen. Laat de courghetti goed uitlekken. Ik druk al het resterende vocht eruit met een keukenpapiertje. Het moet zo droog mogelijk worden.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn.  Fruit dit aan in iets olijfolie.

Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee.

Voeg nu de passata toe. Dit is gezeefde tomatensaus. Je kunt het kopen in een kartonnetje. Breng de saus op smaak met de oregano en wat peper en zout.

Voeg de courgette pasta toe, meng kort en giet alles in een ovenschaal.

Scheur de mozzeralla in stukken en verdeel dit over de pasta. Bestrooi het rijkelijk met Parmezaan.